Agon Myftari - (Udhëheqës Artistik në TKK – Regjisor)

Agon Myftari ka lindur më 25 Nëntor 1985 në Prishtinë. Ka diplomuar në Fakultetin e Areve Dramatike /dega regji teatri/ pranë Universitetit të Prsihtinës në vitin 2008. Poashtu ka përfunduar shkollimin “Master” në lëmin e regjisë teatrore pranë Universitetit të Prishtinës në vitin 2010 me shfaqjen “Duke pritur Godonë” nga S. Beckett. Në Teatrin Kombëtar të Kosovës për herë të parë si regjisor është angazhuar në vitin 2009. Nga viti 2015 është Udhëheqës Artistik i Teatrit Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • “Dejzilend” nga Christopher Durang – Janar-Shkurt 2009 (TKK Skena kryesore)
 • “39 Shkallët” nga Patrick Barlow – Mars-Maj 2013 (TKK Skena kryesore)

Shfaqjet në Teatrin Shqiptar – Shkup

 • “Gishti” nga Doruntina Basha –2013
 • “Shfaqja që shkon mbrapsht” nga Henry Lewis, J. Sayer dhe H. Shields –2017
 • “Imagjinatorët” nga Dwayne Hartford –2011

Teatri i Qytetit - Prizren

 • “Vigjilje” nga Noah Haidle –2015

Teatri Adriana – Ferizaj

 • “Duke Pritur Godonë” nga S. Beckett – 2010

Teatri ODA – Prishtinë

 • “Ëndrra e një nate vere” nga W. Shekspir – 2006/2007
 • “Sikur kjo të ishte shfaqje” nga A. Imsirevic –2012

Qendra Multimedia

 • “Peer gynti nga Kosova” nga Jeton Neziraj –2017

Kompania Teatrore “Moissi”

 • “Shtatë maskat e bardha” nga Justin Butcher 2011
 • “Emigrantët” nga S. Mrozhek 2009

Shfaqje për fëmijë

 • “Magjistari nga Ozi” nga Lewis Carol – 2014 Qendra Teatrore per Femije – Shkup