Ismet Azemi, anëtar i Këshillit Drejtues

Ismet Azemi ka lindur më: 10.06.1961 në fshatin Pollatë, Podujevë Ka diplomuar në Fakultetit të Arteve Prishtinë, dega e aktrimit, Studimet master poashtu i ka kryer në Fakultetin e Arteve Dramatike në Prishtinë, dega aktrim. Nga viti 1995 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • ,,Të Mallkuarit’’, teksti dhe regjia Enver Petrovci,
 • ,,Bregu i pikllimit’, Teki Dervishit, regjisur: Vllado Milqini,
 • ,,Emira’’ Anton Santori, regjia: Ismail Ymeri,
 • ,,Vdekja më vjen prej syve të tillë’’, Rexhep Qosja, regjia, Fadil Hysaj,
 • ,,Varrezat për Boris Davidoviqin’’, Danillo Kish, regjia,Agim Sopi,
 • ,,Ruleti ballkanik’’, Haqif Mulliqi, regjia Gëzim Kame,
 • ,,Muzgu i lirisë’’ teksti dhe regjia Agim Sopi
 • ,,Kaqaku’’ teskti, Azem Shkreli, regjia, Xhevat Qorraj,
 • “Mbreti Lir’’ i Shekspirit, regjia Fadil Hysaj,
 • ,,Kutia e zezë’’ Sabri Hamiti, regjia Agim Sopi,
 • ,,Liria po vjen’’ Milazim Krasniqi, regjia, Agim Selimi,
 • ,,Motra e katërt’’ Janez Glloëacki, regjia, Agim Sopi,
 • ,,Terrina’’ teksti, dhe regjia Drita Boshnjaku-Begolli,
 • “Vrasja e Mushkonjes” autor: Xhevdet Bajraj. Regjia: Dornad Hasani
 • “Majori i Mbretit”, teksti dhe regjia: Haqif Mulliqi
 • “Cubi i Kukurrecit” Rushit Ramabaja, regjisore” Iliriana Arifi
 • “Vorbulla” Besim Rexhaj, regjia: Agim Selimi
 • “Vrasja e Komisionerit” Artur Miler, regjia: Lupqo Georgevski
 • “Pasardhësi” Ismail Kadare, regjisor: Sllobodan Unkovski
 • “I ligu për mend” Fishta, regjisor: Altin Basha
 • “Artur Ui” B. Breht, regjisor: Bekim Lumi
 • “”Pasioni”, Sabri Hamit, regjisor: Martin Kochovski

 

 • Rolet në teatrot tjera

Teatri “Dodona”

 • ,,Kufiri me atdhe’’ teksti dhe regjia, Teki Dervishi
 • ,,The Kosowars’’ teksti dhe regjia: Haqif Mulliqi
 • ,,Tregim zoologjik’’ Eduard Olbi’’ regjia: Sokol Plakolli,
 • “Një përkujtim në kafet-teater”teksti, regjia: Haqif Mulliqi
 • “Mos harroni” autor: Ismet Azemi, shfaqje për titullin Master
 • “Gruaja pa emër”, Emin Emini. Regjia: Agim Selimi

 

Teatri “Hadi Shehu“ i Gjakovës

 • ,,Një dark me të marrë’’ Francis Veber’’ regjia, Gëzim Kame,
 • ,,Komedia’’ teksti dhe regjia: Haqif Mulliqi,

 

Teatri “Adriana” Ferizaj

 • “Kaos atdhedashurie në Paris”, teksti dhe regjia: Haqif Mulliqi
 • “Karamal” teksti dhe regjia: Naser Shatrolli

 

Teatri “Istref Begolli, Pejë

 • “Asgjë e re në jug. Autor dhe regjisor: Haqif Mulliqi

 

Teatri në Tetovë

 • “Kaos atdhedashurie në Paris”, teksti dhe regjia: Haqif Mulliqi

 

Teatri “Bylys”, Fier

 • “Ruleti Ballkanik”, Haqif Mulliqi, regjisor: Gezim Kame

 

Teatri”Bekim Fehmiu”, Prizren

 • “Trenat” autor dhe regjisor Haqif Mulliqi

 

Teatri “Avdush Hasani”, Podujevë

 • “Për të vërteten, Haqif Mulliqi, regjisor: Agron Gërguri
 • “Kosovatrans”, autor dhe regjisor: Naser Shatrolli

 

Teatri “Akt”, Prishtinë (produksion privat)

 • “Shqiptari me duarë në xhepa”, Ymer Shkreli, regjisor: Isa Qosja

 

Film dhe TV

 • ,,Kukumi’’ skenari Mehmet Kraja, regjia Isa Qosja,
 • ,,Gjurmët’’ skenari dhe regjia Isa Qosja,
 • ,,Viktimat e Tivarit’’ skenari dhe regjia, Ekrem Kryeziu,
 • ,,Rrëfime para gjyqit’’ skenari dhe regjia Adem Mikullovci,
 • ,,Zipo light’’ skenari dhe regjia Haki Mulliqi,
 • ,,Ama dorën’’ skenari: Blerim Gjoci, regjia Ismet Sjarina.
 • “Vrasja e dytë”skenar: Shefqet Gjocaj ,regjia-Emin Halili.    
 • “Kodi i jetes”skenari dhe regjia- Ekrem Kryeziu.
 • “Agnus Dei” Agim Sopi,
 • “Vetem nje rrugë”, skenari: Haqif Mulliqi, Regjia: Ilir Kabashi & Getorab Mulliqi

Çmimet

Aktori më i mirë i vitit /2012/, çmim i themeluar nga Ministria e Kultures, Rinise dhe Sportit

Fitues i çmimit te parë për rol kryesor (dy herë) ne Festivalin e Teatrove Ferizaj,

Çmimi i mediave, Ferizaj

Çmimi Aktori më i mirë për rol kryesor, Braila, Rumani

Çmimi i parë per interpretim në Festivlin e Monodrames ne Korçë,

Çmimi i parë per interpretim në Festivlin e Monodrames në Vlorë,

Çmimi Grand Prix në Strumicë,

Çmimi Aktori më i mirë për rol kryesor, Vraca të Bullgarisë,

Çmimi Aktori më i mirë për rol kryesor Monoakt, Pejë

Çmimi Aktori më i mirë për rol kryesor në festivlain “Teatri Ndryshe”, Podujevë

Çmimi Aktori më i mirë për rol kryesor në Etno Fest, Kukaj _Prishtinë

Çmimi Aktori më i mirë për rol kryesor në Fest. Flaka e Janarit , Gjilan

Çmimi “Avdush Hasani” për kontributin dhënë zhvillimit të Teatrit, Podujevë